Magunkról 2018-09-03T20:44:23+00:00

Magunkról

Az EPDS rendszer 2007-ben kezdtük el fejleszteni, első sorban saját felhasználásra, robbanásbiztonság-technika témakörére építve. Hamar kiderült azonban, hogy a piacnak igénye van egy ilyen rendszerre, ezért megkezdődött a partnerek számára elérhető és felhasználó barát verzió fejlesztése. 2018.ban sikerült megvalósítani az egyik célkitűzésünket, amit az EPDS 4.0-ás verziójában kínálunk meglévő és leendő partnereink számára. A szabadon alakítható szempontrendszerekkel és mobilapplikációval elérhető egyedi eszközazonosítással egy rugalmas, hatékony, felhasználóbarát rendszert és hozzá kapcsolódó support tevékenységet tudunk nyújtani Ügyfeleinknek.

A potenciálisan robbanásveszélyes üzemek, illetve üzemegységek az ATEX 137 (3/2003 (III. 11) FMM-ESZCSM rendelet) alapján kötelesek robbanásvédelmi dokumentációt létrehozni, azt naprakészen tartani és megfelelően leoktatni. Továbbá a telepített villamos és nem villamos robbanásbiztos készülékek élettartam követését megvalósítani, mind dokumentációs, mind telepített eszközök vonatkozásában elérhetővé tenni azonos információs tartalommal.

Az EPDS segíti és támogatja a felhasználót a napi rutin (pl. karbantartás, szabványossági felülvizsgálatok), illetve egyedi tevékenységek esetében is a robbanásbiztonság-technikai megfelelőséget megvalósítani, illetve a tárgyi és vonatkozó információkat hosszútávon elérhetővé tenni.

Az EPDS az egyetlen olyan megoldás, mely a robbanásvédelmi dokumentáció témakörére épül és az annak való megfelelést helyezi előtérbe. EPDS önállóan megvalósítja a vonatkozó ATEX Direktívákban (termék és üzem) foglaltakat, és lehetővé teszi a teljes körű üzemeltetői megfelelést napi üzemvitelben az ügyfél igényeire szabva.

A 2014/34/EU ATEX Direktíva (35/2016 (IX.27) NGM rendelet) előírja, hogy potenciálisan robbanásveszélyes környezetben az ATEX Direktíva szerint tanúsított villamos és nem villamos készülékeket kell alkalmazni.

Az ATEX 137 (3/2003 (III. 11) FMM-ESZCSM rendelet) előírja, hogy a biztonságos üzemeltetés feltételrendszerét egy ún. robbanásvédelmi dokumentációban kell megfogalmazni, melyet az első beüzemelés előtt el kell készíteni és folyamatosan naprakészen kell tartani. Ennek felelőse az üzem vezetéséért felelős személy. A rendszer magas fokú rugalmasságának és alakíthatóságának köszönhetően akár az teljes Egészségvédelem, Biztonságtechnika és Környezetvédelem dokumentációját és élettartam követését meg lehet valósítani egy eszközzel, illetve azok feltételrendszerének érvényesítésére is alkalmas a teljeskörű megfelelés támogatása érdekében.

Veress Árpád

tulajdonos / ügyvezető

Klein Gábor

projektvezető / webfejlesztő

Vonnák Melinda

Marketing manager

Kácsor Attila

Sales / Account / Business development

Töltse le tájékoztatónkat vagy vegye fel velünk a kapcsolatot!

visszahívást kérek
pdf letöltése